Brussels Gezondheidsnetwerk – Hoe schrijft u zich in?

Hoe schrijft u zich in?

Foto met daaropAls u huisarts bent

Als u huisarts bent

 1. Houd uw RIVIZ-nummer en uw elektronische identiteitskaart (eID) bij de hand. Voor de inschrijving online heeft u uw pincode en een kaartlezer nodig. Als u een Mac-gebruiker bent, gebruik het pdf-formulier om in te schrijven.
 2. Kies een borgstaande arts om uw inschrijving te valideren. Meer informatie
 3. Zodra u geaccrediteerd bent, ontvangt u een bevestigingse-mail. Als u niets ontvangt, controleer dan uw ‘ongewenste e-mail’.
 4. Nu heeft u via uw patiëntensoftware (EMD) toegang tot de gedeelde documenten van uw patiënten. Een tabblad geeft u daarin alle medische gegevens van de patiënt in kwestie aan die op het Brusselse Gezondheidsnetwerk en op de andere Belgische gezondheidsnetwerken zijn gedeeld.
 5. Beschikt u nog niet over een patiëntensoftware, raadpleeg de gedeelde documenten van uw patiënten dan via het platform van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Meer informatie
Ik schrijf me via het pdf-formulier in als zorgverstrekker Ik schrijf me online in als zorgverstrekker Naar het beveiligde platform

Als u last heeft van technische problemen, Abrumet biedt gratis hulp. Schijf u in!

IT-ondersteuning campagne
Foto met daaropAls u ziekenhuisarts bent

Als u ziekenhuisarts bent

 1. Het ziekenhuis informeert zijn artsen op voorhand over hun inschrijving op het Brusselse Gezondheidsnetwerk. De medische directie staat borg voor alle artsen die in haar ziekenhuis werken.
 2. Wanneer u nieuw in dienst bent, informeert human resources u over uw inschrijving op het Brusselse Gezondheidsnetwerk.
 3. Bent u nog niet ingeschreven? Vraag uw medische directie dan om het nodige te doen.
 4. De ziekenhuisartsen hebben toegang tot de gedeelde gezondheidsdossiers van patiënten via de software van het ziekenhuis (EMDz). De artsen kunnen de gedeelde gezondheidsdossiers van patiënten ook raadplegen via het platform van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Dit beveiligde gedeelte is alleen toegankelijk voor reeds ingeschreven artsen.
Naar het beveiligde platform

Het Brusselse Gezondheidsnetwerk

Veelgestelde vragen

 • Goede redenen om u in te schrijven als arts

  Niemand weet waar of wanneer uw patiënten iets kan overkomen en dus wanneer ze u of een andere arts (wachtarts, spoedarts, een nieuwe specialist enz.) zullen raadplegen. Uw patiënten hebben recht op de beste gezondheidszorg. Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat u hen geen onnodige onderzoeken laat ondergaan, hun geen gecontra-indiceerde medicijnen voorschrijft en de juiste diagnose stelt?

   

  Dankzij de beveiligde elektronische deling van gezondheidsgegevens heeft u eindelijk 24 uur per dag een totaalbeeld van de gezondheid van uw patiënten. Op deze manier kunt u ze beter behandelen omdat u hun medische voorgeschiedenis kent.

  Dit systeem bevordert een betere samenwerking en een betere communicatie tussen alle zorgverstrekkers die instaan voor de behandeling van een patiënt.

   

  Het Brusselse Gezondheidsnetwerk is volledig geïntegreerd in uw patiëntensoftware. U hoeft dus maar één software te gebruiken. U bespaart tijd en wint aan efficiëntie.

   

  De inschrijving op het Brusselse Gezondheidsnetwerk is gratis en overal in België geldig aangezien het verbonden is met vergelijkbare netwerken in Vlaanderen en Wallonië.

  Om gebruik te kunnen maken van de diensten die het Brusselse Gezondheidsnetwerk aanbiedt, dient u zich als zorgverstrekker in te schrijven. De patiënten moeten zich eveneens inschrijven en kennis te hebben genomen van het reglement persoonlijke levenssfeer en de gebruiksvoorwaarden.

 • Welke borgstaande arts moet u kiezen?
  • Als u deel uitmaakt van de FAMGB (Fédération des Associations de Médecins Généralistes de Bruxelles) kiest u dr. Lawrence Cuvelier.
  • Als u deel uitmaakt van de BHAK (Brusselse Huisartsen Kring) kiest u dr. Hakki Demirkappu of Annick Dermine (Huis voor Gezondheid).
  • Voor artsen die deel uitmaken van een andere kring:
   • gelieve na te gaan of er al een arts van uw kring als borgstaande arts is aangewezen.
   • Als er nog niemand als borgstaande arts is aangewezen, gelieve dan dr. Lawrence Cuvelier te kiezen. Wanneer u zich inschrijft, ontvangt de borgstaande arts een e-mail om uw inschrijving te valideren. Om dit te doen, hebben we een lijst nodig met de namen van de artsen uit uw kring die voor de wachtdienst zijn ingeschreven. Deze lijst moet worden gevalideerd door de handtekening van de voorzitter van de kring.
   • Gelieve deze lijst te sturen naar de administratief dienst van Abrumet.
 • Inschrijving van assistenten

  Om toegang te krijgen tot documenten van patiënten die op de gezondheidsnetwerken in België worden gedeeld, dient u zich als arts in te schrijven op het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Assistenten moeten wat de wachtdienst betreft in orde zijn om zich in te kunnen schrijven en door de borgstaande arts te worden gevalideerd.

 • Ik ben al ingeschreven op eHealth, moet ik me opnieuw inschrijven op het Brusselse Gezondheidsnetwerk?

  U schrijft zich als arts in op het eHealth-platform om uw eHealth-certificaat te verkrijgen. Dat heeft u nodig om zich te authenticeren wanneer u diverse e-gezondheidsdiensten gebruikt.

  Om toegang te krijgen tot documenten van patiënten die op de gezondheidsnetwerken in België worden gedeeld, dient u zich als arts in te schrijven op het Brusselse Gezondheidsnetwerk.

Alle FAQ's weergeven
ab40186b54f722ed4a59eb786e6e6f29vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv