Patiënt

Itsme aanmelden EID aanmelden

Zorgverstrekker

Itsme aanmelden EID aanmelden

Tools om u te helpen

Ik blijf bijleren

Het Brussels Gezondheidsnetwerk wenst de samenwerking en de efficiënte en kwaliteitsvolle uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen alle zorgactoren te verbeteren.

Hier vindt u al onze activiteiten terug die u een beter inzicht verschaffen in eGezondheid. Wij begeleiden en ondersteunen u bij het leerproces rond de elektronische uitwisseling van gezondheidsgegevens.

Tools om u te helpen

Om op de hoogte te blijven, kan u hier enkele tools bekijken of overlopen. Ze geven duidelijke en eenvoudige antwoorden op uw vragen.

Ontdek het Brussels Gezondheidsnetwerk

1’20 om de tool te leren waarmee u patiëntgegevens elektronisch en veilig kunt delen via het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Meer info over het Brussels Gezondheidsnetwerk

Het Brussels Gezondheidsnetwerk voor zorgverleners

Beheer de toegangsinstellingen van uw patiënten tot hun gezondheidsdocumenten

Ontdek de video waarin wordt uitgelegd hoe u uw instellingen in het algemeen kan beheren en hoe u de toegang tot een specifiek document kan aanpassen.

Meld u vervolgens aan op het Brussels Gezondheidsnetwerk webportaal en stel uw gewenste instellingen bij.

Elektronische voorschriften : nieuwe regeling sinds 01/01/2020

1- Nieuwe regel voorschriften

Sinds januari 2020 geldt een nieuwe regel voor de geldigheid van uw recepten. Bekijk de video waarin deze nieuwe regel wordt uitgelegd.

  • Voorheen kon een apotheker voor onbepaalde tijd een receptgeneesmiddel afgeven, terwijl de ziekteverzekering dit medicijn terugbetaalde “tot het einde van de derde maand volgend op de receptdatum”.
  • Nu worden de tijd waarbinnen een apotheker een medicijn kan afgeven en de termijn waarbinnen dit medicijn door de zorgverzekeraar vergoed wordt, op elkaar afgestemd.

Vanaf nu zijn uw recepten standaard 3 maanden geldig. U behoudt echter de vrijheid om de geldigheid van uw recepten aan te passen: ofwel minder dan 3 maanden, ofwel maximaal 1 jaar geldig. Vergeet niet om expliciet de “Uitvoerbare einddatum” te vermelden op uw elektronische of papieren bestelling.

Het voordeel van deze nieuwe regelgeving?

Een eenvoudiger en transparanter systeem voor voorschrijvers, apothekers en patiënten. Bovenal maakt deze regel het mogelijk om de realiteit van de evolutie van de gezondheid van elk van uw patiënten beter weer te geven.

Op welke regelgeving is deze nieuwe regel van toepassing?

Op alle recepten van huisartsen, specialisten, tandartsen en verloskundigen.

De regel geldt ook voor recepten voor farmaceutische producten, met uitzondering van producten van de verbandafdeling.

Ter herinnering: elektronisch voorschrijven is verplicht vanaf 1 januari 2020. Vanaf die datum is “papieren” recept alleen toegestaan ​​in uitzonderlijke situaties.

E-learning ‘nieuwe voorschrijfregels‘ van Vivel

2- Nieuwe regel – Gelgigheid van voorschriften.

Meer weten op RIZIV website

Wat betekent papierloos recept voor u?– Impact voor de voorschrijver, de apotheker en de patiënt.

Schrijf je nu in voor een training over dematerialisatie

Opleidingen

liste_event_logiciel_none

Toutes nos formations >

Share This