FAQs

Ik schrijf me in

NE PAS SUPPRIMER
Bij welk eGezondheidsnetwerk moet ik mij registreren?

Zorgverleners met een praktijk in Brussel registreren zich bij voorkeur op het Brussels Gezondheidsnetwerk. Zo krijgt u toegang tot de telematicapremies weer u mogelijk recht op heeft.  

Bent u bij een ander gezondheidsnetwerk geregistreerd? Dan kan u de gedeelde documenten van uw patiënten bekijken via uw professionele software (EPD). Daarnaast kan u de gedeelde documenten van uw patiënten ook via onze website bekijken: als u voor het eerst inlogt, moet u zich volledig identificeren en het Reglement Persoonlijke Levenssfeer en de gebruiksvoorwaarden van het Brussels Gezondheidsnetwerk aanvaarden.

Ik ben ingeschreven op het Brussels Gezondheidsnetwerk, maar ik heb geen toegang tot de functies voor het elektronisch delen van medische gegevens

Gelieve contact op te nemen met onze helpdesk

Ik ben al ingeschreven op e-health, moet ik me opnieuw inschrijven op het Brussels Gezondheidsnetwerk?

Het platform eHealth en het Brussels Gezondheidsnetwerk zijn twee verschillende entiteiten.

U registreert zich als zorgverlener op het eHealth-platform om uw eHealth-certificaat te krijgen. Daarmee kan u zich authenticeren wanneer u verschillende diensten gebruikt die verbonden zijn aan eGezondheid.

Om toegang te krijgen tot de gedeelde documenten van patiënten op de Belgische gezondheidsnetwerken, moet u zich als zorgverlener registreren op het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Wat heeft u nodig om u als zorgverlener op het Brussels Gezondheidsnetwerk te registreren?

1. Een elektronische identiteitskaart (eID) en de bijhorende pincode (geheime code).

2. Een lezer voor uw elektronische identiteitskaart en de geïnstalleerde eID-software. Klik hier voor de installatieprocedure

Heeft u een oudere versie? Installeer dan de meest recente versie.

3. Een recent programma dat PDF-bestanden kan lezen (bv. Adobe Acrobat Reader).

Moet ik mij registreren op andere eGezondheidsnetwerken in België?

Nee. Zodra u geregistreerd bent op een van de Belgische eGezondheidsnetwerken, krijgt u toegang tot alle gedeelde medische documenten van uw patiënt. Het maakt niet uit in welk gewest de documenten gepubliceerd zijn.

Dat maakt de eGezondheidsnetwerken nu net zo interessant.

Partners

Het Brussels Gezondheidsnetwerk verenigt alle openbare en privéziekenhuizen in Brussel, evenals de Nederlandstalige en Franstalige huisartsenverenigingen in Brussel (FAMGB en BHAK). Wij zijn de ideale partner voor elk project dat te maken heeft met e-gezondheid in het Brussels gewest.

Share This