VIVEL organiseert in samenwerking met Domus Medica en VAN twee grote online events (van telkens 1u30) rond dematerialisatie.

Voor wie ?: voor alle zorgaanbieders in de eerste lijn, met een specifieke focus op zorgverstrekkers, apothekers, tandzorgverstrekkers en vroedvrouwen. Daarnaast betrekken we ook de patiënt/ burger in dit verhaal.

Webinar detail :Dit online event bestaat inhoudelijk uit een plenair gedeelte (algemene introductie rond dematerialisatie), gevolgd door break-out rooms (opnieuw van 30 min), met oa softwarepakketten gegeven door de softwareleveranciers en voor de patiënten en mantelzorgers. De deelnemers kunnen dan kiezen aan welke break-out room ze willen deelnemen. Daarna volgt opnieuw een plenair stuk van 20 minuten. We voorzien ook telkens 5 minuten overgang. Daardoor komen we op 1u30.

Alles wordt opgenomen. Dit om deze opnames na het online event (vrij toegankelijk) beschikbaar te stellen in onze leeromgeving: de VIVEl academie. Dit in de cursus ‘Elektronisch voorschrijven en afleveren’.

De volledige dematerialisatie, zijnde de digitalisering van het proces van voorschrijven tot afleveren van het voorschrift, komt eraan! Dit praktisch online event zoomt hier op in, vanuit verschillende oogpunten en rollen.

Wanneer ? Maandag 6 september 12u-13.30u of donderdag 9 september 19.30u-21u

Programma

Wat betekent papierloos voorschrijven voor jou? – Impact voor voorschrijver, apotheker en patiënt.

  • Wat is dematerialisatie?
  • Hoe verloopt de volledige flow over verschillende softwarepakketten?
  • Wat met mijn huidige softwarepakket?
  • En hoe komt dit alles tot bij de patiënt?

Inschrijven doe je via https://events.vivel.be/