Uw gezondheidsgegevens elektronisch delen: hoe gaat dat in zijn werk? De antwoorden in beeldvorm!

Na het succes van onze eerste reeks infografieken over het delen van elektronische gezondheidsgegevens, zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat de familie groeit! Drie nieuwe voorjaarsbroedsels die zich richten op het gedeelde gezondheidsdossier zelf. Ontdek in drie eenvoudige afbeeldingen de antwoorden op de vragen: Wat? Wie? Hoe?

Dit project, dat mede is opgezet door het NIC en het Brussels Gezondheidsnetwerk, is bedoeld om ingewikkelde concepten in eenvoudige bewoordingen uit te leggen. Hoe doet het dit? Door picturale antwoorden te geven op de tien meest gestelde vragen over het delen van gezondheidsgegevens door Belgischeburgers.

De eerste vier infografieken, gelanceerd in november 2023, demystificeerden bepaalde complexe concepten in verband met de evolutie van e-gezondheid en het delen van gezondheidsgegevens. De drie nieuwe verbreden de reikwijdte van de campagne door essentiële en meer specifieke vragen aan de orde te stellen.

Deze tweede golf richt zich meer op de praktische aspecten van het gedeelde gezondheidsdossier; de documenten die de kern vormen van deze uitwisseling van informatie, de mensen/entiteiten die betrokken zijn bij dit delen en de beveiliging van het hele systeem.

Welke documenten worden gedeeld?

Ontdek welke documenten worden gedeeld via zorgverlenersen hoe dit een betere coördinatie van zorg bevordert tussen de verschillende zorgverleners die een therapeutische relatiemet u hebben.

 

Wie heeft toegang tot mijn gezondheidsgegevens?

Begrijp wie toegang heeft tot uw gezondheidsgegevens en onder welke voorwaarden. Welke strikte maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat de toegang tot uw gezondheidsgegevens is afgestemd op de behoeften van elke beroepsgroep.

Zijn mijn gegevens veilig?

Duik in de technische en wettelijke beveiligingsregels die leveranciers van digitale gezondheidsdiensten implementeren om uw gezondheidsgegevens te beschermen.

Deze infografieken geven eenvoudige, samengevatte antwoorden,ukunt ze hier bekijken: https://view.genial.ly/64e5bd812ebc6e0019280493 

Maar sommige mensen willen misschien meer details over de regels voor het delen van gezondheidsgegevens. Ga voor meer informatie over geïnformeerde toestemming, therapeutische relatieen toegang per beroep naar de website van het Brussels Gezondheidsnetwerk.

De campagne is van plan om in juni 2024 een laatste reeks infografieken uit te rollen, waarbij de nadruk ligt op de actieve rol die elk individu kan spelen in zijn eigen gedeelde gezondheidsdossier. De infografieken zullen ingaan op vragen als:

    • Hoe toegang krijgen tot mijn gedeeld gezondheidsdossier?
    • Hoe mijn gezondheid zelf in handen houden?
    • De verschillende gezondheidsdossiers(DMG, gedeeld gezondheidsdossier en sumehr)?