Itsme krijgt een makeover !

Itsme  is een digitale identiteitsapp, waarmee alle Belgen zich vlot en veilig toegang kunnen verschaffen tot hun online administratie. Meer dan 150 partners uit de privésector en duizenden openbare diensten bieden itsme® aan als identificatiemiddel.

Dankzij de applicatie itsme kunt u inloggen op het Brussels Gezondheidsnetwerk: raadpleeg uw dossier online en ontdek de documenten in uw gezondheidsdossier.

Bij itsme maakt digitale inclusie sinds 2019 deel uit van de strategie. Elk jaar weer brengt itsme nieuwe tools en nieuwe partnerships tot stand om de digitale kloof te overbruggen, en itsme toegankelijk te maken voor alle Belgen.

Digitale inclusie voor blinden en slechtzienden

Hun laatste project is net in november 2022 afgerond. Itsme lanceert een verbeterde versie van zijn applicatie voor slechtzienden en blinden. Om in te loggen bij itsme, moet u uw pincode invoeren via het numerieke toetsenbord. Dit is echter ontoegankelijk voor slechtzienden en blinden. Hun oplossing is het gebruik van “Voice over” technologie. Een technologie die voorheen niet verenigbaar was met de hoge veiligheid van de toepassing. Vandaag is het probleem opgelost voor iOS-gebruikers. Android-gebruikers zullen iets langer moeten wachten om de nieuwe versie te downloaden.

Beschikbaar vanaf 16 jaar

Om u voor itsme te registreren, moet u uw identiteit bevestigen met het eID-handtekeningcertificaat, dat pas vanaf 18 jaar wordt geactiveerd. Er zijn echter steeds meer situaties waarin jongeren onder de 18 een itsme-account nodig hebben: om de administratie van een studentenjob te beheren, om zich in te schrijven in het hoger onderwijs, om verbinding te maken met de CovidSafeBE-toepassing, enz.

Na een juridisch en technisch onderzoek laat itsme toe dat 16- en 17-jarigen in België zich inschrijven. Ze kunnen nu inloggen via hun bank. Mits hun identiteitskaart in het filiaal up-to-date is.

Een itsme-account aanmaken

Hier zijn twee handleidingen die laten zien hoe je een itsme-account aanmaakt: :

En nieuw voor digitale buddy: er is een helpdesk opgezet om elke burger met voorrang te helpen als hij ondersteuning nodig heeft.

Voor meer informatie, bezoek de nieuwe itsme website.

Share This