Het Riziv lanceert mobiele app voor patiënten om geneesmiddelenvoorschriften te beheren

Je voorschriften binnen handbereik (dankzij de app Mijn Geneesmiddelen)

Schreef je arts geneesmiddelen voor? Vanaf vandaag heb je je voorschriften bij de hand dankzij de app Mijn Geneesmiddelen. Die app is ontwikkeld door de overheid geeft op een veilige manier een overzicht van al je openstaande voorschriften. Een papieren voorschrift is niet meer nodig: toon het voorschrift in de app aan de apotheker en krijg zo je geneesmiddelen mee naar huis. De patiënt kiest nog altijd zelf en kan een papieren bewijs vragen aan zijn arts.

Beheer je voorschriften

In Mijn Geneesmiddelen kan je de voorschriften zien en beheren van:

  • jezelf
  • mensen voor wie je een zorgmandaat hebt

Je vindt er ook de bijsluiters van de geneesmiddelen.

Via een beveiligde toegang met itsme kan je de voorschriften bekijken en bewaren in de app. Je kan in de app een lijstje maken van de voorschriften die je meteen wil afhalen. Dat is handig bij de apotheek, vooral als je veel voorschriften hebt.

Ben je je smartphone vergeten of gebruik je die liever (nog) niet? Ook met je elektronische identiteitskaart (eID) kan je de voorgeschreven geneesmiddelen afhalen. Of vraag je arts om een papieren bewijs van voorschrift.

Reserveer je geneesmiddelen bij je apotheek

Via Mijn Geneesmiddelen kan je makkelijk voorgeschreven geneesmiddelen reserveren bij de apotheek.

Stel de zichtbaarheid per voorschrift in

Als de apotheker je eID inleest, ziet die standaard al je openstaande voorschriften. Je kan zelf via de app voor elk voorschrift afzonderlijk kiezen of ze zichtbaar zijn voor apotheken of niet. Voorschriften die je hebt aangeduid als onzichtbaar, zien apothekers niet als je je eID afgeeft, maar kan je nog steeds op een ander moment of bij een andere apotheek afhalen door de barcode op je scherm te tonen. Zo bepaal je zelf wie welke voorschriften kan zien.

De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.

De app werd ontwikkeld in opdracht van de Federale overheidsdienst het RIZIV en is veilig en gratis.