Van 17 tot 21 juni 2024

Gezondheid is een essentieel aspect van ons leven, en de toegang tot een elektronisch gedeeld medisch dossier is voor iedereen voordelig. Van 17 tot 21 juni organiseert het Brussels Gezondheidsnetwerk, met de steun van Vivalis, de eGezondheidsweek 2024, een evenement dat gewijd is aan het bewustmaken van het belang van de toegang van patiënten tot hun eigen gezondheidsgegevens.

Een collectieve inzet voor een betere gezondheidszorg

Dit jaar zal de eGezondheidsweek de nadruk leggen op discussies en initiatieven waarbij alle actoren die deelnemen aan het delen van gezondheidsgegevens betrokken zijn: gezondheidsprofessionals, mutualiteiten, medische huizen, actoren die betrokken zijn bij digitale inclusie in de gezondheidszorg, partners en natuurlijk de patiënten en gebruikers zelf.

Het Brussels Gezondheidsnetwerk is trots op het feit dat meer dan een miljoen Brusselaars hun toestemming hebben gegeven voor het delen van hun gezondheidsgegevens, waarvan 15% hun medisch dossier al online heeft geraadpleegd. Deze interactie is een eerste stap naar een meer transparante en participatieve relatie met hun eigen gezondheid.

Toegankelijke hulpmiddelen voor iedereen

Met een paar klikken kunnen burgers toegang krijgen tot hun gedeelde medisch dossier, hun consultatierapporten inzien, een vertrouwenspersoon toevoegen, de essentiële gezondheidsinformatie in hun dossier controleren (Sumehr), en de toegang van zorgverleners beheren. Deze gemakkelijke toegang stelt hen in staat om proactief en goed geïnformeerd hun eigen gezondheid te beheren.

Het Brussels Gezondheidsnetwerk ondersteunt deze digitale transitie door gratis aangepaste opleidingen aan zorgprofessionals aan te bieden en patiënten te begeleiden met diverse hulpmiddelen: infographics, stapsgewijze uitlegvideo’s, en informatiesessies via videoconferentie en fysiek. Wij zetten ons in tegen de digitale kloof, zodat iedereen een actieve partner in zijn of haar eigen gezondheid kan worden.

Ontdek het programma van de eGezondheidsweek 2024

Wij nodigen iedereen die dit nog niet heeft gedaan uit om hun gedeelde medisch dossier te ontdekken en meer informatie te verkrijgen op onze website. U kunt het volledige programma van de eGezondheidsweek 2024 raadplegen op [brusselshealthnetwork.be/semaine-e-sante-2024](https://brusselshealthnetwork.be/semaine-e-sante-2024/).

Enkele cijfers over het Brussels Gezondheidsnetwerk

  • Alle Brusselse ziekenhuizen zijn aangesloten
  • Meer dan 17.000 zorgverleners zijn aangesloten bij het Brussels Gezondheidsnetwerk
  • 83.687.905 documenten zijn beschikbaar op het netwerk
  • 467.378 patiënten hebben een samenvattend medisch dossier (Sumehr)
  • Meer dan 3.789 patiënten worden vertegenwoordigd door een vertrouwenspersoon

Types documenten geraadpleegd door patiënten:

  • 35,6%: Laboratoriumresultaten
  • 24,5%: Consultatierapporten
  • 13,3%: Interventieresultaten
  • 7,4%: Link naar applicationLink (Radiologie)
  • 4,9%: Sumehr

Doe mee met een week vol uitwisselingen en ontdekkingen tijdens de eGezondheidsweek, en word een actieve partner in uw gezondheid dankzij het Brussels Gezondheidsnetwerk!