Van 22 tot 26 november organiseert het Brussels Gezondheidsnetwerk, met de steun van de GGC, een Brusselse Week van de e-gezondheid.

Tijdens de editie van 2021 zoeken we de patiënten op. We willen hen informeren over het elektronisch delen van hun gezondheidsgegevens en hen helpen inloggen en zoeken naar informatie op het Brussels Gezondheidsnetwerk.

We zullen aanwezig zijn om vragen van patiënten te beantwoorden en hen concreet te helpen inloggen op hun gedeeld gezondheidsdossier, en dat één dag per gemeente (5 gemeenten in totaal: Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node). Daarnaast zal het team van Abrumet ook aanwezig zijn in enkele ziekenhuizen die de toegang voor patiënten hebben opengesteld.

Naast onze aanwezigheid op het terrein wordt in de Week van de e-gezondheid ook een communicatiecampagne gelanceerd met affiches en een campagne op social media. Doel is om de Brusselaars bewust te maken van hun gedeeld gezondheidsdossier via het Brussels Gezondheidsnetwerk.

De rol van ziekenhuizen en artsen is cruciaal om de patiënten in Brussel te sensibiliseren. Binnenkort ontvangt u een affiche over deze actie in het magazine Medisphere. Daarnaast zullen alle hulpmiddelen ook digitaal beschikbaar zijn op onze site https://brusselshealthnetwork.be/nl/gedeeld-gezondheidsdossier/.

 

Wat als we er, met de Week van de e-gezondheid in aantocht, samen voor zouden zorgen dat meer patiënten een SUMEHR hebben?

Tijdens onze campagne herinneren we eraan hoe belangrijk het is dat elke patiënt een SUMEHR (samenvattend gezondheidsdossier) heeft dat door zijn huisarts wordt bijgehouden. Dit kan levens redden, zeker voor sommige kwetsbare patiënten.
Uit de studie e-healthMonitor blijkt trouwens dat de meeste patiënten de volgende informatie in hun gedeeld gezondheidsdossier willen:
  • hun vaccinatiegegevens (84,4%)
  • hun SUMEHR (79%)
  • en hun medicatieschema (71%)

Om aan de verwachtingen van de Brusselaars te voldoen, lanceert het Brussels Gezondheidsnetwerk een kleine uitdaging voor de huisartsen in Brussel: wat als u vanaf vandaag allemaal probeert om elke dag 1 nieuwe SUMEHR te publiceren?

Trek tot eind november elke dag 5 minuten uit om voor een van uw patiënten minstens de contactpersoon voor noodgevallen, de geldige vaccinaties en de allergieën in te vullen.

30.000 nieuwe patiënten met een SUMEHR tegen eind november: dat is onze uitdaging!
____________

Wat als uw patiënten hun gedeelde gezondheidsdossiers willen ontdekken?

We organiseren online demosessie waar ze al hun vragen kunnen stellen!

Registratie vereist.

  • WOENSDAG 24 NOVEMBER van 11.30 tot 13.00 uur

____________

Flyer: uw gezondheid in handen nemen kan u leven redden

Documenten om te downloaden