FAQ

Ik blijf op de hoogte

Snelle navigatie :

Algemene FAQ

NE PAS SUPPRIMER

Hoe verwijder ik een referentie uit een gepubliceerd document?

U kunt dit op 2 verschillende manieren doen:

  • via uw patiëntensoftware. Neem rechtstreeks contact op met uw softwareleverancier zodat hij u de procedure kan uitleggen.
  • via het platform van het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Hoe kan ik een patiëntendocument wijzigen waarnaar wordt verwezen in het Brussels Gezondheidsnetwerk?

Een document waarnaar op het Brussels Gezondheidsnetwerk een verwijzing is opgenomen, kan niet worden gewijzigd, zelfs niet door de auteur ervan. Bij fouten kan het worden verwijderd en worden vervangen door een gecorrigeerde versie. ​

Ik heb geen patiëntensoftware (EMD) en ik zou graag de documenten van mijn patiënten willen raadplegen.

Om de documenten van uw patiënten te raadplegen vanaf het platform van het Brussels Gezondheidsnetwerk, moet u hierop ingeschreven zijn.

Meld u vervolgens aan met behulp van uw identiteitskaart en uw pincode (link naar knop Zich aanmelden eID). Klik op ‘mijn patiënten’. Als uw therapeutische relatie nog geldig is, heeft u toegang tot de gedeelde documenten van uw patiënten.

Met wie moet ik contact opnemen als ik Glems, dodecagroepen, seminars, enz. wil organiseren?

Wenst u als zorgverstrekkers een LOK, een dodecagroep of een seminarie enz. te organiseren over het thema van het elektronisch delen van medische gegevens via de gezondheidsnetwerken, neem dan contact op met de administratieve dienst van Abrumet.

Ik blijf op de hoogte van de ontwikkeling van het Brussels Gezondheidsnetwerk en de opleidingen daarover => Nieuwsbrief.

FAQ registratie

NE PAS SUPPRIMER

Bij welk eGezondheidsnetwerk moet ik mij registreren?

Zorgverleners met een praktijk in Brussel registreren zich bij voorkeur op het Brussels Gezondheidsnetwerk. Zo krijgt u toegang tot de telematicapremies weer u mogelijk recht op heeft.  

Bent u bij een ander gezondheidsnetwerk geregistreerd? Dan kan u de gedeelde documenten van uw patiënten bekijken via uw professionele software (EPD). Daarnaast kan u de gedeelde documenten van uw patiënten ook via onze website bekijken: als u voor het eerst inlogt, moet u zich volledig identificeren en het Reglement Persoonlijke Levenssfeer en de gebruiksvoorwaarden van het Brussels Gezondheidsnetwerk aanvaarden.

Moet ik mij registreren op andere eGezondheidsnetwerken in België?

Nee. Zodra u geregistreerd bent op een van de Belgische eGezondheidsnetwerken, krijgt u toegang tot alle gedeelde medische documenten van uw patiënt. Het maakt niet uit in welk gewest de documenten gepubliceerd zijn.

Dat maakt de eGezondheidsnetwerken nu net zo interessant.

Ik ben al ingeschreven op eHealth, moet ik me opnieuw inschrijven op het Brussels Gezondheidsnetwerk?

Het platform eHealth en het Brussels Gezondheidsnetwerk zijn twee verschillende entiteiten.

U registreert zich als zorgverlener op het eHealth-platform om uw eHealth-certificaat te krijgen. Daarmee kan u zich authenticeren wanneer u verschillende diensten gebruikt die verbonden zijn aan eGezondheid.

Om toegang te krijgen tot de gedeelde documenten van patiënten op de Belgische gezondheidsnetwerken, moet u zich als zorgverlener registreren op het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Wat heb ik nodig om me te registreren als zorgverlener op het Brussels Gezondheidsnetwerk?

  1. Een elektronische identiteitskaart (eID) en de bijhorende pincode (geheime code).
  2. Een lezer voor uw elektronische identiteitskaart en de geïnstalleerde eID-software. Klik hier voor de installatieprocedure.
  3. Heeft u een oudere versie? Installeer dan de meest recente versie.
  4. Een recent programma dat PDF-bestanden kan lezen (bv. Adobe Acrobat Reader).

Ik ben ingeschreven op het Brussels Gezondheidsnetwerk, maar ik heb geen toegang tot de functies voor het elektronisch delen van medische gegevens

Gelieve contact op te nemen met onze helpdesk

Inschrijven op de nieuwsbrief van het Brussels Gezondheidsnetwerk

Blijf op de hoogte en ontvang 6 keer per jaar alle nieuswjes van de e-gezondheidssector.

Partners

Het Brussels Gezondheidsnetwerk verenigt alle openbare en privéziekenhuizen in Brussel, evenals de Nederlandstalige en Franstalige huisartsenverenigingen in Brussel (FAMGB en BHAK). Wij zijn de ideale partner voor elk project dat te maken heeft met e-gezondheid in het Brussels gewest.