Hoe schrijft u zich in ?

Ik schrijf me in

Voor u zich registreert, leest u best eerst wat u nodig heeft om u als zorgverlener op het Brussels Gezondheidsnetwerk te kunnen registreren.

1. U werkt als zorgverlener buiten een ziekenhuis  

(privépraktijk, zelfstandig, medisch huis, medisch assistent, etc.) 

U moet zich eerst geïdentificeerd hebben bij een kring, federatie of beroepsvereniging. Vervolgens moet een lid ervan dat door het Brussels Gezondheidsnetwerk is erkend, borg staan voor uw registratie. Raadpleeg onze pagina ‘Welke borgstaande zorgverstrekker moet u kiezen?’.

Uitzondering voor zelfstandige verpleegkundigen: het is niet nodig een borg te stellen voor de inschrijving.

De registratie gebeurt in 3 stappen:

  1. Klik op een van onderstaande knoppen om u meteen te registreren.

Houd uw eID-kaart + pincode / RIZIV-nummer / Vermelding van de kring en de borgstaande zorgverstrekker bij de hand

Beschikt u niet over een kaartlezer of de pincode van uw eID? Dan kan u zich registreren door dit formulier in te vullen.

  1. De borgstaande zorgverstrekker die u heeft gekozen, zal een bericht krijgen zodat hij weet dat uw registratie moet worden gevalideerd.

Als uw registratie is voltooid, ontvangt u een bevestigingsmail.

Heeft u niets ontvangen? Controleer dan uw junk mail/spam.

  1. U heeft nu toegang tot de gedeelde documenten van uw patiënten via uw patiëntensoftware (EMD) of via ons portaal*.

Via een tab krijgt u inzage in alle gedeelde medische gegevens van de betrokken patiënt (op het Brussels Gezondheidsnetwerk en op de andere Belgische gezondheidsnetwerken).

*Heeft u nog geen medische software? Dan krijgt u toegang tot de gedeelde documenten van uw patiënten via het platform van het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Om via onze website toegang te krijgen tot de dossiers van uw patiënten, zal u uw eID + pincode of de app Itsme moeten gebruiken.

Technisch advies nodig? Vraag het aan via dit formulier.

2. U werkt als zorgverlener in een ziekenhuis

Wanneer u als zorgverlener start in een ziekenhuis zal de HR-dienst u op de hoogte brengen van uw registratie bij het Brussels Gezondheidsnetwerk, nadat u het Reglement Persoonlijke Levenssfeer van het Brussels Gezondheidsnetwerk heeft ondertekend. Dit reglement is belangrijk omdat het u herinnert aan de voorwaarden om toegang te krijgen tot de dossiers van uw patiënten.

De medische directie staat borg voor alle zorgverleners die binnen hun infrastructuur werken.

Nog niet geregistreerd? Vraag uw medische directie om het nodige te doen.

Eenmaal geregistreerd, heeft u toegang tot de gedeelde patiëntendossiers via de software van het ziekenhuis (DPI). U krijgt ook toegang tot die dossiers via het portaal van het Brussels Gezondheidsnetwerk.

 

3. U bent een instelling of een medisch huis  

en wilt zich aansluiten bij het Brussels Gezondheidsnetwerk?

Elke zorginstelling die zich bij het Brussels Gezondheidsnetwerk wil aansluiten, moet een officiële aanvraag indienen bij Abrumet.

Eenmaal aangesloten, kan de instelling toegangsrechten aanvragen voor specifieke gebruikers.

Partners

Het Brussels Gezondheidsnetwerk verenigt alle openbare en privéziekenhuizen in Brussel, evenals de Nederlandstalige en Franstalige huisartsenverenigingen in Brussel (FAMGB en BHAK). Wij zijn de ideale partner voor elk project dat te maken heeft met e-gezondheid in het Brussels gewest.

Share This