COVID-19

Toegang tot mijn certificaten

NE PAS SUPPRIMER
Testen: wanneer, hoe en waar kan u zich laten testen?

Testen : wanneer, hoe, waar : update december 2021

Meer info op info-coronavirus.be

Waar vindt u uw resultaten van de COVID-19-tests?

1- Waar u zich in België ook bevindt u kunt uw COVID-19-testresultaten raadplegen door verbinding te maken met het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Toegang tot mijn COVID-19-gegevens

Enkel toegang tot uw COVID-19-resultaten, als u niet toestemming hebt gegeven voor het delen van uw gezondheidsgegevens. Mogelijke toegang met of zonder inschrijving op het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Als u toestemming heeft gegeven voor het delen van uw gezondheidsgegevens, dan hebt u toegang tot je volledige gedeelde dossier.

2- Vergeet niet uw smartphone nummer in te voeren om uw resultaten rechtstreeks op uw gsm te ontvangen.

Op de sms kunt u meer weten over het Brussels Gezondheidsnetwerk.

Tijd tot resultaten: 24 uur na het test.

3- Indien u geen toegang heeft tot het portaal van het Brussels Gezondheidsnetwerk, neem dan contact op met uw huisarts. Die zal toegang krijgen als u ermee heeft ingestemd om uw gezondheidsgegevens te delen en als er tussen u beiden een therapeutische relatie bestaat.

Voor minderjarigen van 12 tot 16 jaar:

  • Mogelijkheid om toegang te krijgen tot de PCR-testresultaten op MaSante.be via Resultaat via de CTPC-code (Test Prescription Code). Deze code, gegenereerd door het COVID-19 eform, is samengesteld uit 16 cijfers/letters (en 4 blokken van 4) en wordt per sms naar de patiënt gestuurd via het nummer 8811.
  • Vraag de resultaat van uw test direct aan bij uw huisarts want de resultaten zijn niet beschikbaar voor ouders van minderjarige kinderen. Als het kind echter een slimme identiteitskaart met pincode heeft, kan hij het resultaat van de PCR-test zien, zelfs zonder geregistreerd te zijn bij het Brussels Gezondheidsnetwerk door op de groene knop “Toegang to mijn COVID-19 gegevens” te klikken.

CONTACT:

Meer dan 48 uur zonder resultaat en als u er niet in geslaagd bent verbinding te maken met het Brussels Gezondheidsnetwerk, kunt u contact opnemen met het callcenter: 02 832 83 83 of resultbrussels@testcovid.be.

Als u een probleem hebt met de verbinding met het Brussels Gezondheidsnetwerk of met de per sms verstuurde link, kunt u een e-mail sturen naar info@abrumet.be. Wij hebben geen toegang tot uw testresultaten.

Meer informatie over de bescherming van uw gegevens

Wat moet ik doen als het resultaat van mijn COVID-19-test positief is?

De GGC stelt u praktische fiches ter beschikking – https://www.ccc-ggc.brussels/nl/news/covid-19-praktische-fiches

Neem bij een positieve test, contact op met uw huiszorgverstrekkers voor verdere aanbevelingen.

Partners

Het Brussels Gezondheidsnetwerk verenigt alle openbare en privéziekenhuizen in Brussel, evenals de Nederlandstalige en Franstalige huisartsenverenigingen in Brussel (FAMGB en BHAK). Wij zijn de ideale partner voor elk project dat te maken heeft met e-gezondheid in het Brussels gewest.

Share This