Infografieken

Ik blijf bijleren / Om u te helpen

Uw gezondheidsgegevens elektronisch delen: hoe gaat dat in zijn werk? De antwoorden in beeldvorm!

In het kader van de snelle ontwikkeling van digitale gezondheid in België hebben we in samenwerking met het Nationaal Intermutualistisch College (NIC) een reeks infografieken ontworpen om je een uitgebreid en toegankelijk overzicht te geven van dit voortdurend evoluerende domein.

Het doel van deze 10 infografieken is om je duidelijke, eenvoudige en visuele antwoorden te geven op de vragen die je misschien hebt.

Het project is verdeeld in 3 delen, met boodschappen die elkaar opvolgen en aanvullen.

  • Het eerste deel, geïllustreerd door 4 infographics, behandelt eGezondheid in zijn geheel.
  • Het tweede deel – beschikbaar in maart 2024 – bestaat uit 3 infografieken en richt zich op hoe het delen van gezondheidsgegevens werkt: wie? wat? hoe?
  • Het laatste deel – beschikbaar in juni 2024 – plaatst burgers in het hart van het systeem en informeert hen over alle beschikbare functies om hun gezondheidsdossiers te beheren en echte spelers te worden in hun eigen gezondheid.

Overzicht

Blader in je eigen tempo door deze interactieve presentatie van alle infografieken.

eGezondheid in zijn geheel

NE PAS SUPPRIMER
Hoe wordt de gezondheidszorg digitaal?

Ontdek de nieuwste technologische ontwikkelingen en initiatieven die worden geïmplementeerd om gezondheidszorg in België online toegankelijk te maken. Ontdek hoe technologie gezondheidszorg verandert. Zowel voor patiënten als zorgverleners.

Download pdf 

Video

Het landschap van actoren uit de gezondheidszorg in belgië?

Begrijp de netwerken en apps waarmee je je gezondheidsgegevens op nationaal en regionaal niveau kunt raadplegen. Kom meer te weten over de financiële spelers en de verschillende ziekenfondsen in het land.

Download pdf

Video

Wat is het nut van regionale gezondheidsnetwerken?

Ontdek het gezondheidsnetwerk van jouw regio waarmee jij als patiënt kunt connecteren om je gezondheidsgegevens te beheren. Netwerken zorgen voor betere communicatie en samenwerking tussen zorginstellingen, zorgverleners en jou, de patiënt, in het hele land.

Download pdf

Video

Waarom zou ik mijn gezondheidsgegevens delen?

Duik dieper in het delen van je gezondheidsgegevens en waarom dit de kwaliteit van de zorg kan verbeteren. Leer hoe het delen van medische informatie tussen zorgverleners levens kan redden en cruciale medische besluitvorming kan vergemakkelijken.

Download pdf 

Video

Hoe het delen van gezondheidsgegevens werkt

NE PAS SUPPRIMER
Welke documenten worden gedeeld?

Begrijp welke soorten medische documenten worden gedeeld via regionale gezondheidsnetwerken en hoe dit een betere coördinatie van de zorg tussen de verschillende spelers in het medische veld bevordert.

Download pdf 

Video

Wie heeft toegang tot mijn gegevens?

Lees meer over de regels voor vertrouwelijkheid en gegevensbescherming rond e-health in België. Ontdek de strenge maatregelen om de veiligheid van uw gevoelige medische informatie te garanderen.

Download pdf

Video

Zijn mijn gegevens veilig?

Duik in de details van de strenge beveiligingsregels die leveranciers van digitale gezondheidsdiensten implementeren om uw medische gegevens te beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

Download pdf

Video

Partners

Het Brussels Gezondheidsnetwerk verenigt alle openbare en privéziekenhuizen in Brussel, evenals de Nederlandstalige en Franstalige huisartsenverenigingen in Brussel (FAMGB en BHAK). Wij zijn de ideale partner voor elk project dat te maken heeft met e-gezondheid in het Brussels gewest.